Tiedoitus

3.6.2016 Keskustelut avattu!

#1 Koulukiusaaminen » Koulun alku » 2017-08-02 08:18:46

Anonyymi
Vastauksia: 1

Nyt on taas se aika vuodesta kun valmistaudutaan takaisin koulunpenkille istumista. Minulla olisikin pari kysymystä asiaan liittyen.

Millainen fiilis on kouluun takaisin palaamisesta kiusattuna?
Millaista oli palata kouluun nyt entisenä koulukiusattuna?
Vanhemmat miltä tuntuu kun oma lapsi menee kouluun?

Siinä olisi muutama kysymys joihin saa vastata(:

Hyvää syksyn alkua kaikille! (:

#2 Vapaa-ajan kiusaaminen » Kokemuksia? » 2017-05-24 10:05:27

Anonyymi
Vastauksia: 1

Onko kenelläkään kokemuksia vapaa-ajalla tapahtuvasta kiusaamisesta?
Ylä-asteella sain itse osakseni vapaa-ajan kiusaamista ehkä jopa enemmän kuin koulussa tapahtuvaa kiusaamista mikä on johtanut tietynlaiseen pelkoon käydä julkisissa paikoissa koska pelkään kohtaavani kiusaajani uudestaan. En kotipaikkakunnallani enään käy muuten missään ellen ole perheeni kanssa. Onneksi nykyään kuitenkin asun eri paikkakunnalla joten en odota kohtaavani entisiä kiusaajiani mutta silti jonkunlainen valmiustila on aina päällä.
Osaako kukaan samaistua?

#3 Linkit ja vinkit » YouTube » 2017-04-26 09:37:25

Anonyymi
Vastauksia: 0

Hei!

Tässä olisi muutama linkki kiusaamiseen liittyviin youtube videoihin. Tähän keskusteluun voi kirjoittaa omia mielipiteitä videoista ja jakaa uusia linkkejä (:
 
Shane Koyzcan - To This Day Project
https://www.youtube.com/watch?v=ltun92DfnPY
 
Shane Koyzcan - To This Day ( TED talk versio )
https://www.youtube.com/watch?v=sa1iS1MqUy4

Lyhytelokuva - Kiusattu
https://www.youtube.com/watch?v=aykMkLdjF0Q

#4 Re: Kiusaamisen jälkihoito » Toimivat tavat jälkihoidossa » 2017-04-19 12:36:23

Hei!

Itse olen huomannut vertaistuen olevan hyvä muoto kiusaamisen jälkihoitoon. Olen nyt muutaman vuoden saanut vertaistukea ja se on ollut minulle toimiva hoitomuoto. Se että voin puhua ihmisten kanssa joilla on ollut samantapaisia kokemuksia ja joilla on ymmärrystä omia kokemuksiani kohtaan on auttanut minua paljon ja olen sitä kautta saanut selvitettyä omia kiusaamiskokemuksia.
Toinen hoitomuoto mistä olen pitänyt erityisen paljon on eläinavusteinen toiminta. Olen itse hyvin eläinrakas ihminen ja tulen eläinten kanssa usein paremmin toimeen kuin monien ihmisten kanssa. Eläinten kanssa oleminen on ainakin omalla kohdalla osoittautunut hyvin terapeuttiseksi toiminnaksi.

#5 Vapaa-ajan kiusaaminen » Nettikiusaaminen » 2017-04-19 12:15:10

Anonyymi
Vastauksia: 1

Usein monet keskittyvät koulukiusaamiseen ja sen hoitoon mutta nykyään iso osa kiusaamisesta tapahtuu koulun ulkopuolella.
Elämme tällä hetkellä somen aikakautta ja hyvin monesti se mikä jaa huomaamatta on siellä tapahtuva kiusaaminen.

Mutta mikä lasketaan nettikiusaamiseksi? Monesti voidaan jossain sosiaalisen median syövereissä kommentoida kuinka ruma, ärsyttävä, läski tai ulkomaalainen joku on. Onko se kiusaamista vai oman mielipiteensä kertomista?

Ruudun takaa on helppo aloittaa muiden kiusaaminen. Se ei tunnu todelliselta, internethän on virtuaalimaailma. Myös se että jokaisella on oikeus mielipiteisiin ja sananvapaus jne. Mielipiteilla ja kiusaamisella on selvä ero, toinen on asiallisesti kirjoitettua kritiikkiä minkä tarkoituksena ei ole kiusata vaan tuoda juurikin oma MIELIPIDE esille.

Onko teillä kokemuksia nettikiusaamisesta joita haluaisitte jakaa tai omia näkökulmia asiaan liittyen? Kommentoikaa se alhaalle.

#6 Re: Koulukiusaaminen » Kuinka selvisit kiusaamisesta kouluaikana? » 2017-04-19 11:21:48

Hei,
Olin kiusattuna koko peruskoulun ajan jotka jättivät minulle hyvin paljon traumoja ja arpia joita nyt aikuisiällä joudun käymään läpi.
Olin hyvin masentunut ja itsetuhoinen ylä-asteella. Selviytymiskeinoni eivät olleet mistään parhaasta päästä mm. päihteiden käyttö alkoi jo hyvin nuorena.
Tein asioita miellyttääkseni ihmisiä ja sitä kautta minua käytettiin hyvin paljon hyväksi. Ylä-aste aikana onneksi tutustuin henkilöön jota voin vielä nytkin kutsua ystäväksi. Kouluaikana tuntui ettei oikein kukaan ymmärtänyt mitä kävin läpi vaikka perheeni hyvin paljon yritti auttaa eivät he silti pystyneet ymmärtämään kaikkea sitä mitä jouduin kokemaan.
Nyt paljon myöhemmin kun olen aloittanut kiusaamisen jälkihuollon olen tavannut muita ihmisiä ja saanut hyvin paljon apua vertaistuesta. Olen nyt muutaman vuoden ajan käynyt juttelemassa ammattilaisen kanssa ja osallistunut vertaistukiryhmiin ja tavannut sitä kautta upeita ihmisiä jotka ovat auttaneet minua hyvin paljon asioiden käsittelyssä.

Laudan alaosa

Pyörii FluxBB:llä